Planerade arenabyggen

I staden Lusail som ligger i Qatar planerar man att bygga en arena som enligt nuvarande plan ska heta Lusail Iconic Stadium. Tanken är att arenan ska byggas som finalarena inför fotbolls-VM 2022. Man planerar att bygga 120 230 åskådarplatser samt utrusta stadion med ett solcellsdrivet kylsystem då det kan bli extrem värme i Qatar.

Även i Ungern planeras ett stort arenabygge i form av New Puskas Ferenc Stadion. Det är gamla Puskas Ferenc Stadion, byggd 1953, som ska ersättas av den nya arenan. Arenan förväntas bli en av de europeiska arenor som kommer att stå som värd för EM i fotboll som nästa gång spelas 2020. Man planerar att bygga omkring 68 000 åskådarplatser.

I norra delarna av London är man i full gång med bygget av New Tottenham Hotspur Stadium.

I år har Tottenham huserat tillfälligt på Wembley Stadium då deras före detta hemmaarena, White Hart Lane, tagits ur bruk. New Tottenham Hotspur Stadium invigdes så sent som i april 2019 och är en av Premier Leagues största arenor, tillika Londons största klubbarena.

2021 ska Stadio della Roma i vackra Rom stå färdig, inspirerad av den historiska arenan Colosseum som även den ligger i Rom. Här planeras för cirka 52 500 åskådarplatser.