Historiska arenor

Bland de historiska arenor som ligger topp fem återfinns bland andra Santiago Bernabeu (Madrid) , Old Trafford (Manchester) , Nou Camp (Barcelona), San Siro (Milano) och Maracana i Rio de Janeiro (Sydamerika).

VM-finaler i fotboll

Det är dock endast två av all världens historiska arenor som innehar rekord när det gäller antalet spelade VM-finaler. Den första av dessa två heter Estadio Azteca och ligger i Mexiko City. Stadion, eller arenan, har kapacitet för omkring 95 000 åskådare och har bland annat gästats av VM-finaler i fotboll (1970 och 1986). Arenan är hemmaplan för Club America och publikrekordet sattes i en VM-final 1986 med 114 600 personer.

Näst på tur står Olympiastadion i München. Arenan har en kapacitet för omkring 70 000 åskådare, och bland annat avgjordes VM-finalen 1974 här. På hemmaplan, eftersom ett av finallagen var just Tyskland.

Arenor som ersatts av andra arenor

Tre arenor som skulle stått värd för en fotbolls-VM-final har blivit ersatta av andra arenor. Den första är Stadio Nazionale PNF i Rom, som efter att ha stängt 1957 ersattes av Stadio Flaminio. Näst på tur är Råsunda i Stockholm, som revs 2013 och ersattes av Friends Arena. Den tredje arenan att bli ersatt är Wembley, men då pratar vi om gamla Wembley, som 2013 blev ersatt av nya Wembley.