Några av världens största arenakonserter

Jean Michel Jarre är en artist som det vare sig skrivs eller pratas om så mycket längre. 1981 beslutade han sig dock för att ge sig ut på turné, och reste bland annat till Folkrepubliken Kina. I Kina, där han för övrigt var mycket populär och uppskattad, gjorde Jarre inte mindre än fem uppträdanden. Det blev han först med att göra som västerländsk popartist.

Fler Jarre-konserter i Kina

2004 besökte Jean Michel Jarre återigen Kina, men denna gång gjorde han en bejublad konsert i Den Förbjudna Staden, inför 15 000 åskådare,för att sedan göra ytterligare en spelning på Himmelska Fridens Torg. Den spelningen sågs av drygt 9 000 personer.

Båda konserterna sändes live i TV och var ett led i firandet av ett kulturellt utbyte mellan Jarres hemland Frankrike och Folkrepubliken Kina. Alla ovan nämnda konserter med och av Jean Michel Jarre anses sammantaget vara några av världens största arenakonserter någonsin.

Och så Elvis såklart

Tänk dig nu att året är 1969. Du är på invigningen av “Hotell Las Vegas Hilton” i LAS Vegas, USA. Gissa vem som spelade under själva premiären, och som efter det återkom till LAS Vegas för att spela hela 58 gånger – varje gång inför en skrikande publik och i utsålda hus.